Historie Flexbrain Engineering

Flexbrain Engineering is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen de ingenieursbureaus Grontmij, Movares en Royal HaskoningDHV.

Deze ingenieursbureaus werkten gezamenlijk aan de omvangrijke civieltechnische projecten “Betuwelijn” en “Hoge Snelheidslijn Zuid”. De omvang van beide projecten was zo groot, dat er behoefte was aan extra tijdelijke krachten. Om de inhuur van personeel efficiënt vorm te geven, hebben zij hun krachten gebundeld, hieruit ontstond in 1997 het bedrijf Infraflex. Vanaf dat moment richtte Infraflex zich succesvol op het invullen van capaciteitsbehoeften binnen alle disciplines van haar opdrachtgevers, nationaal en internationaal.

In december 2014 nam VVM Beheer BV alle aandelen Infraflex (Myflex) over van haar vorige eigenaren Grontmij, Movares en Royal HaskoningDHV. Hierdoor werd Infraflex zelfstandig en onafhankelijk geworden.

In januari 2019 heeft er voor Infraflex een naamswijziging plaatsgevonden. Zij gaat voortaan verder als Flexbrain Detachering Engineering.