Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van opdrachtgevers. De meest voorkomende vragen hebben wij hier voor u verzameld. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 30 630 00 86. Wij staan u graag te woord. 

Loop ik als werkgever geen arbeidsrechtelijke risico's?

De werknemer komt bij Flexbrain in dienst. Hierdoor wordt het juridisch werkgeverschap overgenomen door Flexbrain inclusief alle arbeidsrechtelijke zaken; het afdragen van de alle verplichte loonheffingen en premies, pensioenafdrachten, transitievergoeding, de contractadministratie, financiële zaken, ziekte, arbeidsongeschiktheid en/of de inspanningsverplichting tot herplaatsing die rust op uitzendwerkgevers.

Onder welke CAO vallen de werknemers?

Flexbrain is lid van de NBBU en hanteert bij uitzendovereenkomsten de NBBU cao. Voor sommige opdrachtgevers volgt Flexbrain de ABU cao.

Wanneer er sprake is van een payrollovereenkomst, worden de voorwaarden van de betreffende opdrachtgever gehanteerd.

Hoe bepaal ik het salaris van een werknemer?

U maakt zelf afspraken met de werknemer over de werkzaamheden, het aantal uur, de periode en het salaris. Bij het bepalen van het salaris moet u er rekening mee houden dat de werknemer minimaal hetzelfde beloond wordt als een werknemer die bij u in dienst is in dezelfde schaal. Dit kan worden bepaald door de van toepassing zijnde CAO te hanteren en te kijken naar (1) salarisschaal en (2) het functieniveau.

Mijn werknemer is ziek. Welk risico loop ik?

De werkgever is in dienst bij Flexbrain. Bij ziekte van de werknemer loopt u geen enkel risico

Kan ik netto salarisafspraken maken met mijn medewerkers?

Dit kan. Graag leggen wij u in een persoonlijk gesprek uit waar u rekening mee dient te houden.

Is het mogelijk dat medewerkers via het ABP pensioen opbouwen?

Flexbrain biedt o.a. het  Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP); het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Ik wil graag klant worden. Hoe werkt het?

U kunt uw gegevens achterlaten maar u kunt ook direct bellen. Ons telefoonnummer is +31 (0)30 630 0086. Wij helpen u graag verder.

Welke omrekenfactor hanteert Flexbrain?

Tarieven zijn in onze ogen altijd maatwerk. De commerciële kostprijsfactor en de echte kostprijsfactor zijn twee verschillende varianten van tariefstelling. Wij leggen u in een persoonlijk gesprek graag uit wat de verschillen zijn en wat voor u het gunstigste is.

 

Ik zet buitenlandse medewerkers in, kan Flexbrain daar ook iets in betekenen?

Flexbrain is geregistreerd kennismigrantenpartner bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Wij beschikken over ruime ervaring met buitenlandse werknemers en hebben specialistische kennis in huis. Wij informeren u graag!