Onze Commercieel Managers aan het woord

Flexbrain op 10 juli 2019

Onze Commercieel Managers aan het woord

Lisanne en Michelle zijn beiden werkzaam bij Flexbrain Detachering als Commercieel Manager. Zij zetten zich dagelijks in voor uitmuntende HR-dienstverlening, het ontzorgen van klanten en een transparante tariefstelling.

Hoe doen ze dat precies en hoe ziet hun werk er eigenlijk uit?
Dat kunnen Lisanne en Michelle het beste zelf vertellen.

Flexbrain houdt zich bezig met Elite payrolling. Hoe uit zich dat in jullie dagelijkse werk?

 • Michelle: Voor mij zit dit vooral in het complete plaatje dat wij aanbieden. Kennismigranten zijn hier een goed voorbeeld van. We regelen contractueel en fiscaal alles wat nodig is, we zorgen voor woonruimte en we halen ze zelfs op bij het vliegveld. Iemand komt toch aan in een ‘vreemd’ land en het is gewoon fijn als er dan gelijk iemand is die bij dit soort zaken kan helpen.
   
 • Lisanne: Absoluut! En ook ingewikkelde dingen nemen we uit handen. Zoals het aanmelden bij de IND of het aanvragen van een BSN, dat is voor iemand uit het buitenland écht ingewikkeld. Voor ons is het een kleine moeite om daarbij te helpen én tegelijkertijd te monitoren of alles volgens de juiste wet- en regelgeving verloopt. We willen echt laten zien dat we om onze medewerkers geven en hiermee een bepaalde betrokkenheid creëren.

Dus met de betrokkenheid van Flexbrain zit het wel goed. Maar hoe zorgen jullie er voor dat de medewerkers zich ook écht betrokken voelen bij Flexbrain?

 • Michelle: Het is natuurlijk erg fijn om een vaste en betrokken groep medewerkers te hebben. We bereiken dit vooral door de medewerkers optimaal te ontzorgen en met hen mee te denken. We zorgen dat de facturatie soepel verloopt en dat de uitbetaling op een vast moment plaatsvindt. Structuur en duidelijkheid hierin is heel belangrijk. Ook organiseren we jaarlijks een aantal seminars met relevante thema’s, die de medewerkers kunnen volgen.
   
 • Lisanne: En we bieden hen ook toekomstperspectief. Via onze eigen Flexbrain Academy kunnen medewerkers kosteloos opleidingen volgen. Ook vinden we de ervaring van de medewerkers erg belangrijk. Zodra er een opdracht eindigt, voeren we altijd een evaluatiegesprek en horen we graag de ervaring van de medewerker.

Flexbrain werkt voor veel verschillende klanten in diverse branches. Hoe zorgen jullie ervoor dat elke klant de juiste dienstverlening ontvangt?

 • Michelle: Binnen Flexbrain Detachering hebben we vier verschillende B.V.’s, ieder gespecialiseerd in bepaalde branches. Op deze manier kunnen we volgens de juiste wetgeving en cao van de betreffende branche werken. Ook kunnen we de medewerkers op deze manier de juiste pensioenopbouw bieden, afhankelijk van wat gebruikelijk is in zijn of haar branche.
   
 • Lisanne: Daarnaast bezoeken we onze klanten zeer regelmatig. We willen graag weten wat er speelt bij hen en het geeft ons de kans om klanten tijdig te informeren over bijvoorbeeld wetswijzigingen. Ook bieden wij altijd maatwerkoffertes. In onze dienstverlening is geen plek voor standaardoffertes, we hebben het immers over mensen en daar moet altijd een passende aanpak voor bedacht worden.

Wat maakt Flexbrain een goede partner, voor zowel opdrachtgevers als medewerkers?

 • Michelle: Ik denk dat onze kracht ligt in onze persoonlijke aanpak. We zetten net een stapje extra dan de gemiddelde dienstverlener, omdat we heel goed beseffen dat we het over mensen hebben. We proberen dit gevoel vast te houden bij alles wat we doen.
   
 • Lisanne: En, in combinatie met onze transparante marges en inzicht in de kostprijs, geven we aan dat we niets te verbergen hebben en eerlijk zaken willen doen. Uiteindelijk is dat onze kracht en bouwen wij door deze manier van werken een vertrouwensband op met onze klanten, die ik als uniek ervaar.

Ben je benieuwd wat Flexbrain voor jou en jouw organisatie kan betekenen?
Neem dan contact op via +31 (0) 30 630 00 86 of stuur een e-mail naar info@flexbrain.nl.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen bij Flexbrain? Volg Flexbrain dan op LinkedIn.


Michelle van der Woord is sinds 2015 werkzaam bij Flexbrain. Je kunt haar volgen op LinkedIn. 
Lisanne van Houtum-Groenendijk is sinds 2018 werkzaam bij Flexbrain. Ook haar kun je volgen op LinkedIn.