Flexbrain wenst u een goede start van het nieuwe schooljaar

Michelle van der Woord op 4 september 2017

Flexbrain wenst u een goede start van het nieuwe schooljaar

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen! Dat merken we ook bij onze opdrachtgevers in het onderwijs. Ik hoor van een aantal opdrachtgevers dat het met vereende inspanningen op tijd is gelukt om de personele bezetting in orde te maken. Dit bericht zag ik zelfs voorbij komen in het landelijk nieuws. Ook dit schooljaar staan wij weer voor u klaar om u voor 100% te ontzorgen.  

Flexibele oplossingen

Om een oplossing te vinden voor het lerarentekort, worden al verschillende initiatieven genomen. Basisscholen in Midden-Nederland hebben een samen een invalpool van leraren opgezet. Als een leraar ziek wordt van één van de aangesloten scholen, dan kan er een leraar uit de invalpool komen werken.

Naast deze eigen initiatieven van scholen, kan werken met flexwerkers ook een goede uitkomst bieden. Flexwerkers kunnen ingezet worden voor tijdelijke projecten, maar ook om een leraar te vervangen tijdens zwangerschapsverlof of ziekte. Flexbrain is gespecialiseerd in de Publieke Sector en kan voor u de invaldocenten in (tijdelijke) dienst nemen. Dit biedt een aantal voordelen.

5,5 jaar flexibiliteit

Flexbrain is lid van de NBBU en hanteert de cao. Daarmee kan Flexbrain de eerste 78 gewerkte weken een onbeperkt aantal tijdelijke arbeidscontracten aanbieden. Na 78 weken kunnen wij nog eens 6 tijdelijke arbeidscontracten in 4 jaar aanbieden. Dat biedt u de mogelijkheid om een invalpool in te richten, zonder dat u wordt beperkt door een maximaal aantal arbeidscontracten.

Landelijke invalpool

Flexbrain werkt samen met Meesterbaan en dat biedt u de perfecte match tussen professionele HR Dienstverlening binnen het onderwijs, en het zoeken en vinden van geschikte docenten. Met de landelijke invalpool van Meesterbaan heeft u altijd toegang tot geschikte kandidaten. Docenten in deze pool hebben een streng selectieproces doorstaan en zijn direct beschikbaar. Flexbrain kan vervolgens de docent in dienst nemen. Daarmee bent u gevrijwaard van risico’s en behoudt u flexibiliteit binnen uw organisatie.

U bepaalt zelf de voorwaarden

Flexbrain kan de door u geselecteerde werknemer in dienst nemen op basis van een uitzendovereenkomst. U houdt zelf de regie over de werving en selectie van werknemers. Wij zijn verantwoordelijk voor alle arbeidsrechtelijke zaken zoals het afdragen van de alle verplichte loonheffingen en premies, transitievergoeding,  salarisverwerking, ziekte, arbeidsongeschiktheid, scholing en de inspanningsverplichting tot herplaatsing. U bepaalt het rooster, het aantal te wreken uren en de duur van de arbeidsovereenkomst.

Wilt u ook weten wat wij voor u kunnen betekenen? Ik kijk graag met u naar de mogelijkheden. Neem gerust  contact op via +31 (0) 30 630 00 86.


Michelle van der Woord is als commercieel manager verantwoordelijk voor Flexbrain Detachering B.V., Flexbrain Publieke Sector B.V, Flexbrain Bouw & Infra en Infraflex B.V. Michelle is sinds 2010 werkzaam in de flexbranche en sinds 2015 werkzaam bij Flexbrain. Je kunt haar ook volgen via LinkedIn of Twitter.