De vijf voordelen van payrollen via Flexbrain

Michelle van der Woord op 16 december 2021

De vijf voordelen van payrollen via Flexbrain

Wat nu als je een medewerker nodig hebt, maar er is geen plaats of geld voor een medewerker in de vaste schil? Of je hebt tijdelijk iemand nodig om een medewerker te vervangen? Dan is Flexbrain de oplossing. Via Flexbrain verzorgt Brainnet de payroll dienstverlening van haar klanten. Payrollen is simpelweg het uitbetalen van de medewerkers en het overnemen van de personeelsadministratie én de werkgeversrisico's. Welke voordelen biedt het payrollen via Flexbrain:

Verantwoordelijkheid van werkgeverschap
Het grootste voordeel van het inhuren van een externe medewerker via Flexbrain is dat wij alle verantwoordelijkheid op ons nemen over het inhuurtraject. Dat houdt niet alleen in dat wij de administratie en verloning overnemen, maar ook alle risico’s die hierbij komen kijken.

Als onderwijsinstelling wil je bijvoorbeeld extra zeker zijn dat je de juiste persoon voor de klas neerzet. Bij financiële instellingen zijn er weer wettelijke verplichtingen waar hun personeel aan moet voldoen. Flexbrain controleert, screent zoals wij dat noemen, daarom zorgvuldig iedere deskundige die in dienst genomen wordt op het hebben van de juiste papieren, zodat wij de klant kunnen verzekeren van een goede medewerker. Daarnaast is Flexbrain ook verantwoordelijk voor begeleiding bij bijvoorbeeld ziekte of ontslagtrajecten. Het voordeel voor onze klanten is dat zij alleen de daadwerkelijk gewerkte uren betalen.

Gemak
Veel organisaties hebben geen aparte afdeling voor HR of personeelszaken. Flexbrain vult als derde partij deze afdelingen dus in en haalt zo deze last van de schouders van de klant. Het is voor onze klanten gemakkelijk om een externe medewerker in te huren, omdat wij dit gehele inhuurtraject overnemen. Vooral voor kleinere organisaties is dit een groot voordeel. Bijvoorbeeld voor organisaties die tijdelijk een vervanger nodig hebben voor een medewerker met zwangerschapsverlof.

Zelfde arbeidsovereenkomst voor medewerker
In Wet DBA staat vast dat een externe medewerker exact dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als een interne medewerker. Dit is uiteraard een voordeel voor de werknemer. We geven organisaties altijd mee dat het van belang is dat zij bereid zijn om hun arbeidsvoorwaarden te delen met ons, zodat wij op basis hiervan een nieuw contract kunnen opstellen. Alle collega’s op de werkvloer zijn hierdoor contractueel gelijk aan elkaar, wat misverstanden voorkomt. Zo krijgt bijvoorbeeld een externe leraar evengoed een werklaptop als een collega leraar die in loondienst is.

Service voor recruitmentbureaus
Recruitmentbureaus zijn vooral bezig met het vinden van de juiste mensen bij bepaalde functies en opdrachten. Zij koppelen de werknemer met de organisatie maar kunnen deze niet altijd voorzien van verloning wanneer dit wel van hen wordt gevraagd. Flexbrain is hiervoor de oplossing en verleent voor leveranciers de service van verloning.

Kennis en kunde
Wij zijn up-to-date en kunnen onze klanten goed informeren over alle mogelijke zaken op het gebied van flexwerk. Flexbrain is ook op de hoogte van alle wet- en regelgeving en op juridisch gebied adviseren en denken wij graag mee over de stap naar het inhuren van externe medewerkers.