Compliance en flexibiliteit in het onderwijs

Lisanne van Houtum-Groenendijk op 31 augustus 2018

Compliance en flexibiliteit in het onderwijs

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen! Dat is te merken bij onze opdrachtgevers in het onderwijs. Ik merk dat opdrachtgevers niet altijd weten wat de mogelijkheden zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld omdat een docent volgens de ketenregeling een vast contract aangeboden moet krijgen, maar de school niet zeker weet of ze hem nog kunnen behouden omdat de school in een krimpregio zit, of omdat er een aanhoudende griepgolf is en de invallerspoel opdroogt en niet meer ingezet kunnen worden vanwege de Wet Werk en Zekerheid.

Flexbrain heeft zich met “Flexbrain Publieke Sector” gespecialiseerd in het onderwijs en kan passende oplossingen bieden, zodat u als school geen risico’s loopt.

Flexbrain biedt u de volgende voordelen:

Flexibiliteit in contracten

Weet u niet voor hoelang u een docent nodig heeft, of zoekt u een invaller maar kan u de invaller vanwege de ketenregeling van de Wet Werk en Zekerheid geen contracten meer aanbieden? Flexbrain kan de docent 5,5 jaar flexibele contracten aanbieden.

Geen risico’s

U betaalt alleen voor de uren dat de docent daadwerkelijk gewerkt heeft. Omdat Flexbrain het juridisch werkgeverschap overneemt, bent u gevrijwaard van risico’s zoals het betalen van WW-premies of ziektekosten wanneer de docent (langdurig) ziek is.

Tijdsbesparing

Wij nemen u veel administratief en juridisch werk uit handen dat komt kijken bij het aannemen van personeel, waardoor u meer tijd heeft om u te richten op uw onderwijsinstelling.

Uw partner voor Elite HR Dienstverlening

Flexbrain is lid van de NBBU cao en hanteert het fasensysteem. Daarmee kan Flexbrain 5,5 jaar flexibele arbeidsovereenkomsten aanbieden. Daar waar volgens de wet een werknemer na twee jaar al een overeenkomst voor onbepaalde tijd moet krijgen. Wij nemen uw primaire arbeidsvoorwaarden over, zoals salaris, reiskostenvergoeding en een reservering voor de eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het ABP Pensioenfonds.

Wilt u advies op maat?

Onze visie is dat er altijd meerdere oplossingen zijn voor één vraagstuk. Bent u benieuwd welke oplossingen uitzenden/payroll voor u biedt? Neem dan gerust contact met mij of één van mijn collega’s op via +31 (0)30 – 630 00 86. Een mooi schooljaar toegewenst!


Lisanne is als Commercieel Manager verantwoordelijk voor het contact met bestaande en nieuwe klanten. Zij inventariseert de behoeften en geeft advies op gebied van HR en arbeidsrechtelijke zaken. Je kunt haar volgen op LinkedIn.