Prinsjesdag 2018: Wijziging 30%-regeling

Flexbrain op 24 september 2018

Prinsjesdag 2018: Wijziging 30%-regeling

Op 18 september heeft het kabinet verschillende belastingplannen en de miljoenennota gepubliceerd. In het kort staan wij stil bij de volgende voorgenomen wijziging: De maximale duur van de ‘30%-regeling’ wordt verkort van 8 naar 5 jaar.

De 30%-regeling geeft werkgevers de mogelijkheid om een deel, tot 30 procent, van het loon voor  werknemers uit het buitenland die tijdelijk in Nederland werken belastingvrij te betalen. Dit is een vergoeding voor de extra kosten die deze werknemers maken om in Nederland te kunnen werken, zoals reiskosten, huisvestingskosten en kosten van levensonderhoud. Daarnaast kan een onbelaste vergoeding voor bepaalde schoolgelden worden gegeven. De regeling is onder meer bedoeld om medewerkers uit het buitenland aan te trekken met een specifieke expertise die niet of nauwelijks in Nederland te vinden is.

Deze wetswijziging gaat op 1 januari 2019 per direct in. Deze maatregel geldt dus ook voor werknemers die nu al gebruikmaken van de 30%-regeling. Voor schoolgelden is een uitzondering gemaakt op de directe werking van de wet.

Ben je benieuwd wat voor een gevolgen deze wetswijziging voor jou heeft? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 30 630 00 86 of via info@flexbrain.nl.