Hypotheek voor flexkrachten makkelijker dankzij Arbeidsmarktscan

Flexbrain op 24 januari 2017

Flexbrain sluit zich samen met NBBU en een aantal andere NBBU-leden (uitzendorganisaties) aan bij het project arbeidsmarktkansen.nl. Dit project maakt het voor flexkrachten mogelijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek om een woning te financieren.

De arbeidsmarkt flexibiliseert, een vast contract is allang geen garantie meer voor de toekomst. Toch stellen hypotheekverstrekkers vaak nog standaard een vast contract als eis of beoordelen ze op het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Om de kansen voor een hypotheek voor flexkrachten te vergroten, heeft onderzoeksbureau Intelligence Group de Arbeidsmarktscan ontwikkeld. 

De Arbeidsmarktscan

De arbeidsmarktscan maakt op basis van een uitvoerige vragenlijst en kansen op de arbeidsmarkt een uitgebreide en persoonlijke analyse over de kansen op de arbeidsmarkt voor de betreffende persoon. Er wordt onder andere gekeken naar iemands vooruitzichten, kans op werkloosheid en verdiencapaciteit voor de komende 5 jaar. Aan de uitslag wordt een score toegekend van 0 tot 100. Hoe hoger de score, hoe meer zekerheid de hypotheekverstrekker krijgt dat de uitzendkracht aan de toekomstige betalingsverplichtingen van de hypotheek kan blijven voldoen. In dat geval kan de uitzendkracht, samen met een hypotheekadviseur, op zoek gaan naar een passende hypotheekofferte.

Momenteel doen De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en  verscheidende geldverstrekkers mee aan het project. Naar verwachting zullen binnen enkele maanden ook andere hypotheekadviseurs zicht aansluiten.

Vraag de arbeidsmarktscan aan via Flexbrain

Wil jij graag een huis kopen en ben je in dienst bij Flexbrain? Flexbrain kan voor jou de Arbeidsmarktscan aanvragen zodat jij meer inzicht krijgt in jouw kansen voor het verkrijgen van een hypotheek voor een woning.

Jouw mogelijkheden ontdekken? Neem contact op met Flexbrain via 030 – 630 00 86 of via info@flexbrain.nl.