Flexbrain steunt Stichting ALS Nederland

Flexbrain op 2 februari 2017

Flexbrain steunt Stichting ALS Nederland

Woensdag 1 februari was Stichting ALS bij ons op kantoor in Nieuwegein om de donatie cheque van € 3.250,- in ontvangst te nemen. Jaarlijks komt een deel van onze omzet ten goede aan goede doelen. Onze klanten en relaties helpen een handje mee, zij kregen de mogelijkheid om te stemmen op een goed doel dat volgens hen een donatie verdient.

Christoph van der Stelt, directeur Flexbrain: “Wij hebben onze klanten en relaties gevraagd om, voorafgaand aan onze jaarlijkse Kerstbomendag in december, een doel te selecteren dat zij een warm hart toedragen.  Ik ben blij te vermelden dat onze klanten en relaties zo veel op Stichting ALS hebben gestemd. Het was een mooi moment om de cheque te overhandigen aan Oukje Bizot, namens Stichting ALS. Wij hopen dat onze bijdrage hen verder kan helpen bij het onderzoek naar de oorzaken van de spierziekte en genezing ervan.”

Oukje Bizot, relatiemanager bij Stichting ALS: “De getoonde betrokkenheid van Flexbrain is ongelofelijk belangrijk voor onze stichting. Dankzij giften zoals deze kunnen wij wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en toekomstige behandelwijze van ALS blijven financieren. Daarnaast investeren wij in de kwaliteit van zorg en leven voor ALS patiënten nu. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige donatie en de warme ontvangst. Dank jullie wel!”

Over Stichting ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten– is er dus nog niet. Stichting ALS Nederland haalt geld op om wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren om zo de oorzaak te achterhalen en de levensverwachting van de patiënten te verhogen.

De donatie werd overhandigd namens Flexbrain en haar zusterorganisaties Myflex, Brainnet en Infraflex. Naast Stichting ALS ontvingen ook Stichting KiKa en KNGF Geleidehonden een donatie. Zij werden het meest gekozen door onze klanten en relaties.